Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Feltriagering på akuten innebar väntetid vilket gjorde att aktiv trombolys inte kunde utföras vid hjärninfarkt, SU 2016-02554

Patient som drabbats av sluddrigt tal samt hängande mungipa inkommer till akuten tillsammans med närstående. Patienten talar ingen svenska men närstående tolkar. Vid triagering missförstår personalen hur länge symptomen varat varför patienten får vänta åtta timmar på läkarbedömning. Först då förstår man att anamnesen inte stämmer, men tiden har då överskridits för att utfärda ett trombolyslarm. Röntgen av hjärnan visar en färsk infarkt och patienten inlägges på strokeenhet. Komplikationer tillstöter under vårdtiden med påspädning av hjärninfarkten med blödning runt infarktområdet samt lungemboli. Patienten avlider efter femton dagars vårdtid.

Diarienr SU 2016-02554

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-11-01

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 13:24