Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Felvänd provbehållare innebar förväxling av prover, SU 2018-05822

I samband med att flera genetiska prover prepareras inför analys i instrument vänds provbehållaren 180 grader när den sätts in, vilket leder till att majoriteten av de aktuella proverna får felaktiga positioner i förhållande till arbetsprotokollet. Proverna besvaras efter att efterföljande analyser gjorts. I samband med denna besvarning uppmärksammas att provet avviker betydligt från det förväntade. Man inser att provförväxling kan ha skett och en händelseutredning görs. Samtliga prover från preparationstillfället analyseras om, ersättningssvar skrivs samt kommuniceras muntligt till inremitterande i de tre fall där provresultaten blivit förändrade.

Diarienummer SU 2018-05822

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-04-09

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-18 10:12