Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fick antibiotikum trots allergi, SU 2017-05580

I mödravårdsjournalen för en gravid kvinna är noterat att patienten är allergisk mot "antibiotika", och har reagerat med eksem, det är dock inte specificerat vilket/vilka antibiotika det gäller. I förlossningsjournalen står i löpande text noterat att patienten är allergisk mot penicillin men inte noterat vilken typ av reaktion det gett. Cirka en vecka efter ett kejsarsnitt sökte patienten med tecken på sårinfektion och förskrevs en typ av penicillin. Vid det planerade återbesöket ett dygn senare berättade patienten att hon efter två doser av penicillinet upplevt klåda i halsen och kräkts. Man bytte då till ett annat antibiotikum som patienten kunde ta utan problem. Patienten kom på flera återbesök och förbättrades.

Diarienr SU 2017-05580

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:51