Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

För hög insulindos till två patienter, SU 2020-05942

Två patienter med diabetes som låg inne på vårdavdelning fick av misstag tre gånger högre insulindos än vad som var ordinerat. Patienternas egna pennkanyler hade tagit slut och ansvarig sjuksköterska drog upp det ordinerade insulinet i insulinsprutor för engångsbruk där sprutorna var märkta med enheter enligt den vanliga styrkan 100 enheter/ml. Patienternas insulin hade dock koncentrationen 300 enheter/ml vilket inte uppmärksammades och patienterna fick därför tre gånger högre insulindos än avsedd.
 
Felet upptäcktes ganska omgående och patienterna fick behandling med insulindropp och fick inga men av det inträffade.
 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-02-10

Ärendet avslutas.

Länk till beslut

 

Senast uppdaterad: 2021-02-12 13:09