Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjd behandling av hjärnödem hos gravid kvinna, SU 2016-04784

Gravid kvinna söker en eftermiddag akut på grund av huvudvärk och kräkningar. Man överväger akut datortomografi av hjärnan, men avstår av hänsyn till fostret. Istället beslutas att göra MR av hjärnan, vilket dock kan göras först morgonen därpå. På grund av platsbrist på neurologen kvarstannar kvinnan på Mölndals akutmottagning. Under efternatten blir patenten kraftigt försämrad med kramper och medvetandesänkning. Man gör då akut datortomografi, ser kraftig hjärnpåverkan och överför patienten till IVA inför vidare transport till neurokirurgen på Sahlgrenska. Akutoperation sker, men patientens liv står inte att rädda. Inadekvat vårdnivå, möjliga brister i informationsöverföring, fortlöpande kontroller samt fördröjning av transport kan vara bidragande orsak till det tragiska förloppet.

Diarienummer: SU 2016-04784

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-09-06

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:24