Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fördröjd diagnos av fraktur på ett tvärutskott i nackkota, SU 2018-03475

Patient som ramlat med cykeln och slog bland annat i huvud och arm. Efteråt smärtor i nacken men tog ingen sjukvårdskontakt. Dagen efter var smärtorna värre och patienten tillkallar ambulans. Personal från ambulanssjukvården bedömer patienten och journalför bland annat att patienten känner sig stel i nacken och har domningar i höger arm. Patienten rekommenderas att ta kontakt med sin vårdcentral och träffa en sjukgymnast, och ambulanspersonalen gör bedömningen att smärtorna är relaterade till mjukdelsskada efter olyckan. Får tid hos sjukgymnast med smärtorna förbättras inte och efter ytterligare tre dagar söker patienten akutmottagningen. Konstateras efter röntgenundersökning att patienten ådragit sig en fraktur på ett tvärutskott på en nackkota och där det föreligger nervpåverkan motsvarande patientens bortfallssymptom.

Diarienummer: SU 2018-03475

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-08-10

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-09 15:38