Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjd diagnos av sprucken mjälte efter trauma, SU 2019-06163

Patient som inkommer till akutmottagning efter att i en buss fått trauma mot bröstkorg och buk i samband med inbromsning. Det dröjde innan en röntgenundersökning av buken gjordes som visade att mjälten spruckit. Denna fördröjning medförde ingen skada i sig för patienten i detta fall men utgjorde risk för allvarlig vårdskada.

Flera brister i den diagnostiska processen har framkommit som åtgärdats för att minska risken för liknande händelser i framtiden.

Diarienummer: SU 2019-06163

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-06-10

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-16 14:25