Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fördröjd diagnos av svår cancersjukdom, SU 2019-01256

Patient som inkom till akutmottagning med ambulans efter falltrauma. Patienten lades in med observation för eventuell hjärnskakning och man beställde datortomografi av hjärna och halsrygg. Datortomografin av hjärnan var utan anmärkning, men det noterades en malignsuspekt förändring vid en ryggkota. Patienten skrevs hem samma dag med beställd magnetkameraundersökning (MR) helrygg. MR gjordes tolv dagar senare, svaret inkom till avdelningen två dygn senare och signerades av ansvarig läkare. MR-röntgen visade då spridd cancersjukdom och ansvarig läkare uppfattade det som att patienten var uppsatt för läkarsamtal sju dagar senare. På grund av missförstånd blev patienten aldrig uppsatt på någon tid och informationen uteblev. Patienten hade inte heller fått några kontaktuppgifter till kliniken i samband med utskrivning. Då patienten saknade återkoppling om MR-svar gjordes försök att kontakta sjukhuset, dock utan framgång. Besked om röntgensvar och diagnos lämnas till patienten först i samband med besök hos ordinarie läkare på vårdcentral.

Diarienummer SU 2019-01256

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg 2019-07-05

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-07-26 13:28