Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjd diagnostik av allvarlig förgiftning, SU 2017-01099

En tonåring med depressiva symtom och självskadebeteende har kontakt med öppenvården vid BUP. Patienten söker somatisk akutmottagning på grund av buksmärtor och kräkningar. Patienten observeras och bedöms må så väl att ingen provtagning eller intravenös vätsketillförsel behövs utan vederbörande får återvända hem. Två dagar senare söker patienten igen på grund av trötthet, magont och fortsatta kräkningar. Vid provtagning konstateras kraftig leverpåverkan och patienten medger då intag av stor mängd paracetamol kvällen före det första besöket på akutmottagningen. Det framkommer då också att patienten några veckor tidigare tagit överdos av smärtstillande mediciner. Patienten läggs in och behandling med antidot ges. Efter fyra dygns vård kan patienten skrivas ut utan kvarstående men.

Diarienr SU 2017-01099

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-09-07

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:36