Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjd diagnostik av nyupptäckt diabetes mellitus, SU 2017-02937

Patient söker akutmottagning på grund av tungandning, slemmig, kräks och är slö och trött. Patienten triageras orange, men på akuten är det väldigt högt söktryck vid det aktuella tillfället med många svårt sjuka patienter och patienten blir bedömd av läkare först efter sju timmar. Patienten är då allmänpåverkad och trött. Diagnosen diabetes mellitus ställs och patienten inlägges initialt på intensivvårdsavdelning, men förbättras och kan efter två dygn överföras till vanlig vårdavdelning för fortsatt behandling.

Diarienr SU 2017-02937

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-11-20

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:33