Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjd handläggning av blåscancer, SU 2020-05335

Patient som blev diagnostiserad med prostatacancer på sjukhus 1. Patienten remitterades till sjukhus 2 där patienten sattes upp på väntelista för snabb operation.

Patienten fick dock ingen kallelse för operation under flera veckor. Under tiden fick hen problem med buksmärtor och blod i urinen. Patienten undersöktes på sjukhus 1 och man fann då inga tecken på blåstumör, utan tolkade det som att patientens symptom orsakades av den kända prostatacancern. Patienten hade dock fortsatta besvär och hade upprepade kontakter med sjukhus 1 men där bristande kommunikation mellan sjukhus 1 och 2 ledde till att patientens planerade operation på sjukhus 2 ytterligare fördröjdes.

När patienten slutligen opererades fann man en blåscancer som hade spridit sig till skelettet och patienten avled till följd av denna sjukdom.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-12-21

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-10-20 14:29