Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjd utredning av nedsatt motorik ledde till fördröjd diagnos och behandling av diskbråck på halsryggen, SU 2021-00583

Patient som inkom efter att ha svimmat och fallit, och lades in för observation och utredning. Man uppmärksammade inte i tillräcklig omfattning att patienten hade nedsatt rörlighet i armar och ben, samt nedsatt förmåga att kissa.

Handläggningen medförde en fördröjning av diagnos och behandling av diskbråck på halsryggen. Patienten riskerade genom denna händelse att få kvarstående betydande funktionsbortfall.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-06-01

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-06-08 11:17