Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjning av handläggning av patient med buktumör, SU 2017-00946

Patient med långsamtväxande buktumör, pseudomyxoma peritonei, vilken initialt opererades och följdes upp inom kvinnosjukvården. När så småningom misstanke om återfall uppstod blev det en fördröjning i handläggningen så att överföring av patienten till klinik, där man börjat samla specialistkunskap, gick för långsamt. Remisshanteringen har inte varit optimal. En extern utredning konstaterar att handläggningen varit något för konservativ vid misstanke om recidiv, vilket kan tänkas spela roll även vid långsamtväxande tumör.

Diarienr SU 2017-00946

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:17