Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fördröjt omhändertagande av patient med infektion efter ryggoperation, SU 2016-02069

Patient som genomgått ryggoperation på annan enhet drabbas kort efter hemkomsten av feber, frossa och påverkat allmäntillstånd. Patienten kontaktar hemskrivande avdelning som beslutar att han behöver komma med ambulanstransport för undersökning. Efter kontakt mellan opererande enhet och ryggbakjouren på Sahlgrenska kör ambulansen patienten till akutmottagningen Sahlgrenska.

Vid ankomsten kontaktas husjouren, som inte är informerad om tidigare diskussion, utan hänvisar patienten till ortopedakuten på Mölndal. Utredning påbörjas i Mölndal men patienten förs snabbt till ryggavdelning på Sahlgrenska, där han även vårdades på intensivvårdsavdelning och senare till infektionskliniken för fortsatt infektions-behandling.

Den initiala kommunikationsbristen innebar att omhändertagandet fördröjdes vilket innebar en risk för patienten.

Diarienummer: SU 2016-02069

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-07-04

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:40