Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fördröjt svar från cytologiska laboratoriet avseende gynekologisk hälsokontroll, SU 2017-02349

Prov från gynekologisk hälsokontroll inkom till cytologiska laboratoriet, analyserades och lämnades för granskning. Fick sedan ligga i kö tre månader då det granskades första gången. Provet granskades sedan ytterligare av seniorscreenare, och cytologläkare. Efter totalt fyra månader skickades svaret med diagnosen "Atypi av oklart ursprung där det är svårt att utesluta höggradig skivepitelatypi". Svaret föranleder sedan biopsi och därefter opereras patienten där diagnosen visar sig vara adenocarcinom. På grund av den förlängda svarstiden blev svaret försenat men det är oklart om tidigare svar väsentligen hade påverkat utfallet.

Diarienummer: SU 2017-02349

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-11-16


Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:12