Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Förlamning efter försök till punktion av ryggmärgskanalen, SU 2018-03232

En patient med komplex sjukdomsbild behöver få en kateter inlagd i ryggmärgskanalen. Man har i andra sammanhang tidigare misslyckats med att identifiera ryggmärgskanalen. Denna gång gör flera specialister under cirka en timmes tid upprepade försök men det går inte att identifiera ryggmärgs- kanalen, eller att få katetern på plats, och operationen får avbrytas.

Senare samma dag klagar patienten över värk i ryggen. Detta utreds inte och patienten går hem med smärtstillande.

Tio dagar senare tar närstående kontakt då patienten sedan operationen inte rört på benen. Patienten tas in akut och MR (magnetröntgen) av ryggen visar diffusa förändringar inklusive vätskeansamling. Kirurgisk bedömning är att det inte föreligger någon operationsindikation.

Diarienummer: SU 2018-03232

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-02-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-11 15:20