Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Försenad diagnos av fästingburen infektion, SU 2019-00031

Patient söker akutmottagningen med feber och huvudvärk sedan en vecka. Hänvisas till vårdcentral men återkommer samma dag med remiss från vårdcentralen. Huvudvärken har då ökat men man finner inget avvikande i status. Misstanke om fästingburen infektion. Datortomografi görs av hjärnan och är normal. Lumbalpunktion planeras men på grund av högt söktryck med många larm drar denna ut på tiden och patienten väljer att gå hem utan att lumbalpunktion är gjord. Uppmanas att söka igen vid förvärrade symtom men ingen uppföljning ordnas. Efter fem dagar återkommer patienten med tilltagande bortfall i vänster ansiktshalva samt feber. Infektionsprover tas, är normala varvid patienten hänvisas till vårdcentral. Dagen därpå söker patienten vårdcentral och remitteras till infektionskliniken. Man startar där behandling på misstanke om borreliainfektion vilket bekräftas vid lumbalpunktion som utförs nästkommande dag. Symtomen går så småningom i nästan fullständig regress.

Diarienummer SU 2019-00031

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-06-24

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-18 11:10