Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Försenad diagnostik på grund av planerat strömavbrott på radiologin, SU 2016-04777

Patient som inkommer efter strokelarm och kommer direkt till röntgen- avdelningen för datortomografiundersökning av hjärna. Dock kan inte undersökningen genomföras direkt, enligt gällande strokerutin, då samtliga datortomografimaskiner var avstängda på grund av planerat strömavbrott. Avstängningen medförde en försenad diagnostik på cirka 30 minuter.

Undersökningen påvisade stroke och trombektomi genomfördes där trombmassa kunde avlägsnas till viss del. Patienten eftervårdades på strokeavdelning men senare tillstötte bland annat hjärtbesvär vilket ledde till att patienten avled.

Diarienummer: SU 2016-04777

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-01-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:29