Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Försenad provtagning av misstänkt metastas, SU 2020-03419

Patient som tidigare opererats för sköldkörtelcancer med en förstorad lymfkörtel på halsen. Lymfkörteln är tidigare provtagen med ett friskt utfall men ansvarig läkare bedömer att det finns misstanke om cancerspridning och att man behöver göra en ny punktion av lymfkörteln. Remiss skickas till Radiologi för ultraljudsundersökning av körteln och punktion av den cancermisstänkta förändringen.

På grund av långa väntetider för ultraljudsundersökning och oklara remissbevakningsrutiner fördröjs provtagningen nästan ett år. 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-10-23

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-07-20 15:14