Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Försenad uppföljning efter operation av prostatacancer, SU 2019-01295

Patient som opererats för prostatacancer fick ett besvärligt urinläckage efter operationen. Patienten skulle följas regelbundet med PSA-kontroll efter operationen, men detta missades i över två år eftersom man istället följde patientens problem med urininkontinens som kan vara en vanlig komplikation efter prostataoperation. När det uppmärksammades efter två år att patienten inte lämnat några PSA-prov visade det sig att han hade recidiv av sin prostatacancer med spridning till lymfkörtlarna. Patienten fick hormonbehandling efter detta men kunde inte få strålbehandling på grund av spridningen.

Diarienummer SU 2019-01295

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-03-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-24 13:30