Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Försenade provsvar från cellprovskontroller, SU 2020-03285

Vid flera tillfällen har svar från cellprovskontroller inom det ordinarie cervixscreeningprogrammet blivit försenade. Under en period infördes diagnosen godartad (benign) som förval i laboratoriesystemet. Detta skedde via regionalt beslut.

Utredning har visat att eftersom det var en ny och ovan rutin för verksamheten så förbisåg man i vissa fall att ta bort denna förvalda diagnos när en annan diagnos skrevs in. Svar med sådana dubbla diagnoser skulle korrigeras manuellt, men missades i dessa fall, varvid svar inte heller skickades ut till en gynekologisk mottagning så som skulle skett.

Diarienummer: SU 2020-03285

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-09-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-09-04 14:26