Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Försenat återbesök till glaukomläkare, SU 2018-06158

Patient som kontrolleras vid ögonmottagning pga förhöjt ögontryck. Vid en kontroll hos ögonsjuksköterska, med efterföljande läkarbedömning beslutas om återbesök efter 6 månader. Dock kallas inte patienten till återbesök och planeringsunderlaget i ärendesystemet avbokas av oklar anledning. När patienten senare ringer till mottagningen hänvisar man istället till optiker för bedömning och eventuell förnyad remiss. När remiss så småningom inkommer via optiker finner man att ögontrycket är förhöjt, dvs patienten har glaukom, och behandling med trycksändade ögondroppar startas.

Diarienummer SU 2018-06158

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-11-06

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-24 10:41