Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Försenat utskick av svar från gynekologisk cellprovtagning, SU 2020-05113

Prov från gynekologisk cellprovskontroll skickades efter första analys på cytologiskt laboratorium vidare för HPV-screening (humant papillomvirus). När HPV-svaret återkom till cytologin för slutsvar gjordes bedömning att det fanns medelsvåra cellförändringar, men signering av det slutliga svaret missades varför svaret aldrig gick iväg.
 
När man nio månader senare gjorde kontroll av obesvarade provsvar i laboratoriesystemet upptäcktes att provsvaret inte hade skickats. Svaret skickades då omgående till gynekologisk mottagning dit patienten fick komma för utvidgad provtagning.  Den utvidgade utredningen visade normala förhållanden, men förseningen innebar en risk för allvarlig vårdskada. 
 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-11-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-10-20 14:04