Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Förväxling av operationsställe, SU 2020-06183

Patienten som blev remitterad från verksamhet 1 till verksamhet 2 för en poliklinisk operation av två hudförändringar på hjässan. Vid operationen tog dock ansvarig kirurg bort två andra hudförändringar, vilka låg alldeles i närheten av de förändringar som skulle tas bort.
 
Patient och anhörig upptäckte när patienten kommit hem att hen troligtvis hade blivit opererad på fel ställe. Patienten fick återbesök till remitterande verksamhet och där bekräftades det att det var fel hudförändringar som tagits bort och kontakt togs med ansvarig kirurg. Patienten blev ånyo opererad och då togs rätt hudförändringar bort.
 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-02-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-03-04 09:14