Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Handläggning spontan spinal epidural blödning, SU 2018-06200

Tidigare frisk patient som vaknar med akut tillkommen skulderbladssmärta samt yrsel. Försämras med tilltagande ryggsmärta samt känselbortfall i benen och ambulans tillkallas. Patienten upplever att det prehospitala bemötandet och hanteringen av en av ambulanspersonalen inte är acceptabelt och oroas i efterförloppet av att bedömning och behandling har förvärrat skadans omfattning. Patienten triageras enligt RETTS som gul prioritering och tas till akutmottagningen. Efter cirka 40 minuter på akutmottagningen bedömer läkare patienten och prioriterar då upp till en högre nivå. Utredningen visar en spontan spinal epidural blödning och patienten opereras inom sju timmar efter symptomstart.

Diarienummer SU 2018-06200

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-05-03

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-18 10:53