Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Hängningsförsök efter förslag om oönskad läkemedelsbehandling, SU 2016-04620

En patient inom psykiatrisk öppenvård träffar för första gången en av verksamhetens läkare. Patientens läkemedelsbehandling diskuteras och läkaren föreslår ett läkemedel som patienten inte vill ha då det tidigare givit biverkningar. Patienten blir upprörd och lämnar rummet, kontaktar närstående och låser in sig på toaletten. Då personalen öppnar dörren har patienten hängt sig i ett skosnöre i en krok på väggen och är livlös, hämtar sig dock spontant så snart man avlägsnat snöret. Patienten överförs till somatisk akutvård där man inte finner några tecken till kvarstående fysiska men.

Diarienummer: SU 2016-04620

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-07-24

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:05