Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Hänvisad efter fall med slag mot bakhuvud, SU 2018-01109

Patienten inkommer till akutmottagning dagen efter ett två meter högt fall från stege. Triageras grönt enligt RETTS. Ej varit avsvimmad och uppfyller ej RETTS kriterier på hjärnskakning. Är dock illamående, har yrsel och har kräkts. Patienten får besked att söka för ryggbesvären på annat sjukhus där sådant handläggs men i övrigt inga rekommendationer avseende vårdnivå. Patienten söker åter fyra dagar senare på annan akutmottagning med samma symptom. Undersökning visar då en blödning i hjärnan samt en kotkompression. Patienten vistas därefter i över en månad på sjukhus/rehabiliteringsavdelning.

Diairenr SU 2018-01109

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:57