Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Hjärtstopp hos patient med lågt kaliumvärde, SU 2017-04025

Patient med ett långt vårdtillfälle på Infektionskliniken på grund av kritisk sjukdom i hjärtklaffar med växt av både bakterier och svamp i blodet. Under slutet av vårdtiden noteras lågt kaliumvärde i blodet och patienten behandlas för detta.

Kommer sedan på akutbesök och har då åter lågt kaliumvärde. Efter en tid söker patienten åter akut och vid blodprovstagning då kan inte kaliumvärdet analyseras på grund av hemolys. Patienten inlägges och nytt prov ordineras.


Diarienummer: SU 2017-04025

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-01-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:45