Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Höftfraktur efter fall på vårdavdelning, SU 2019-01034

Patient som inkom för fortsatt vård och rehabilitering efter lillhjärnsblödning. Fallriskbedömning dag 1 indikerar förhöjd fallrisk och en åtgärdsplan upprättas. Ny bedömning dag 3 indikerar att patienten behöver tillsyn vid förflyttning men denna uppgifter införs inte i åtgärdsplanen utan endast i en journalanteckning. Gångträning med rullator och stöd genomförs dagligen, men natten till dag 9 hittas patienten vid sin säng efter att ha fallit då hen skulle gå på toaletten. Hen åtdrog sig då en höftfraktur.

Nattsjuksköterska uppfattade inte att patienten behövde tillsyn vid gång med rullator relaterat till rapport om att gångträning genomförts under dagen och att utvärdering av fallrisk inte dokumenterats enligt rutin.

Diarienummer SU 2019-01034

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg 2019-06-27

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-07-26 13:19