Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Hög ångest leder till suicid, SU 2017-02751

En patient med ADHD, ångest och nedstämdhet är känd inom specialistpsykiatrin. Patienten är nyligen vårdad i slutenvård på grund av eskalerande ångest och nedstämdhet men därefter utskriven till öppenvård där utvidgad utredning är påbörjad.

Vid sista besöket i öppenvården berättar patienten om stundtals mycket hög ångest, men förnekar suicidtankar eller – impulser. Patienten får rådet att vid behov söka psykiatrisk akutmottagning. Tre dagar senare påträffas patienten suiciderad.


Diarienummer: SU 2017-02751

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-10-19

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:00