Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

I samband med sövning fick patient maginnehåll i lungorna vilket ledde till förlängd vårdtid, SU 2016-04827

Patient som inkom på grund av buksmärtor och opererades med borttagande av tunntarm. I samband med operationen stängde man av tarmförbindelsen vilket inte överrapporterades eller dokumenterades i journalen. Efter operationen vårdades patienten några dagar och mådde bra men i samband med sövning inför ett nytt ingrepp för att åtgärda tarmen svalde patienten maginnehåll som kom ner i lungorna vilket ledde till en svår lunginflammation och lång intensivvårdsbehandling.

Diarienr SU 2016-04827

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-10-23

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:51