Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Kärloperation medförde permanent skada av ena njuren, SU 2018-05102

Patient med utvidgning av kroppspulsådern som skulle opereras och få ett stent inlagt. Efter några timmar fungerade inte längre genomlysningsapparaten och man lyckades inte få igång denna. Man fick då ta in en ny apparat som då var tekniskt sämre och personalen inte helt kunde hantera. Man avslutade inte operationen och patienten fick en stor njurblödning och till följd av detta fick patienten permanenta skador och njuren upphörde att fungera.

Diarienummer SU 2018-05102

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-11-16

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-11-09 14:11