Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Kommunikationsbrist avseende tillgång till operationsutrustning, SU 2018-03196

En patient med förhöjd anestesirisk behöver genomgå en tekniskt avancerad behandling i luftvägarna. För att få optimala förutsättningar för behandlingen krävs bland annat tillgång till viss operationsutrustning. Operatören får, då operationen planeras, besked att den aktuella operationsavdelningen har den utrustning som behövs. Då barnet är sövt visar det sig att den tillgängliga utrustningen inte är den för ingreppet optimala. För att undvika en ny anestesi genomförs ingreppet med den tillgängliga utrustningen. Under ingreppet sker det ett läckage av ett etsande medel till patientens luftvägar vilket innebär risk för svullnad av luftvägarna. Patienten vårdas därför i respirator på intensivvårdsavdelning under fyra dygn efter operationen.

Diarienummer: SU 2018-03196

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-02-27

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-07-26 16:46