Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Komplicerad instrumentell förlossning med påverkat barn, SU 2017-03123

Förstföderska inlades på förlossningsavdelning med spontant värkarbete. Mot slutet av förlossningen beslutades om sugklocka på grund av värksvaghet och uttröttad moder. Sugklocksförlossningen avslutades när barnet var så långt ner att bedömningen var att förlossningen kunde ske sponant. Men då detta inte skedde på 10 minuter avslutades förlossningen med tång. I samband med sugklockan gjordes ett klipp i mellangården som dock sprack upp och mamman fick sys om efter några dagar.

Barnet var påverkat vid födseln och vårdades initialt på neonatal intensivvård och därefter på en neonatalavdelning i totalt 17 dagar. Barnet har på uppföljande återbesök mått helt bra med normal utveckling.

Diarienummer: SU 2017-03123

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-02-12

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:42