Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Kontraströntgen två dagar i rad ledde till svår njurskada, SU 2017-05839

Patient med avancerad cancer och som behandlades både inom NU-sjukvården och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Från NU-sjukvårdens sida hade man planerat en datortomografi buk med kontrast vilket utfördes, men då samma undersökning även initierats inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset upprepades undersökningen dagen efter.

Då kontraströntgen kan medföra påverkan på njurarna, framför allt vid upprepning inom kort tidsintervall, tillstötte svåra njurkomplikationer där patienten inte fick någon urinproduktion och avled i bilden av detta.

Diarienummer: SU 2017-05839

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-09-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-12-17 14:25