Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Kräkningar hos barn berodde på främmande kropp i matstrupen, SU 2018-04473

Föräldrar sökte barnakutmottagningen två dagar i följd på grund av nytillkommet obehag från halsen då barnet ulkade och spottade saliv, hade ovilja att äta och kräkningstendens. Bedömdes som halsinfektion då Strep-A-test var positivt. Sökte åter efter två dagar på grund av ihållande kräkningar. Hade då hyperton dehydrering och blev inlagd på avdelning i sex dagar. Utredning med CT-hjärna, buköversikt och passageröntgen tunntarm som var utan anmärkning. Vid matintag noteras att barnet harklar upp mat och spottar ut det. Rehydrerad via sond utan kräkningar. Vissa språksvårigheter förelåg, tolk användes sent i förloppet. Sökte åter efter fyra dagar på grund av fortsatta besvär med kräkningar och blev inlagd. Anamnes under vårdtiden talar för att besvären började relativt akut under lek och att det kändes som att något fastnat i halsen. Efter esofagusröntgen gjordes gastroskopi och en "puttekula" kunde utförskaffas. Barnet mådde därefter väl.

Diarienummer SU 2018-04473

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-12-21

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-10-18 13:54