Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Kris- och handlingsplan hade kunnat förhindra att patient begick självmord, SU 2019-03518

Patient med bipolär sjukdom och ADHD som behandlats vid psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Periodvis depression med ökad ångest och överkonsumtion av alkohol. Vårdinsatser skulle intensifieras för att minska depressiva skov och ADHD men dessa hann inte verkställas innan patienten tog sitt liv.

Utredningen visar bland annat att det saknades en kris- och handlingsplan som om den hade funnits skulle ha kunnat bidra till att händelsen hade kunnat undvikas.

Diarienummer SU 2019-03518

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-01-09

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-08-16 10:54