Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kvarglömd operationsduk i slidan efter förlossning, SU 2019-02413

Patienten födde barn vaginalt och en bristning uppstod i underlivet. Barnmorskan kallade på läkare för att bedöma bristningen och en bedövning gavs innan undersökningen påbörjades. Läkaren fick dock lämna patienten på grund av en annan akut händelse. Efter cirka en timma återkom läkaren och efter ytterligare bedövning syddes den del av bristningen som engagerade slidan ihop. Läkaren lämnade rummet och barnmorska sydde ihop de kvarvarande bristningarna i bäckenbotten och mellangård.

Fyra dagar efter förlossningen, då patienten var hemma, noterade hon illaluktande flytningar och nästa dag att något hängde ut ur slidöppningen. På obstetrisk akutmottagning upptäckte man och tog bort en kvarglömd operationsduk ut slidan. Patienten hade ingen feber eller allmän påverkan men fick antibiotikabehandling i tablettform på grund av lokal infektion och förebyggande mot allvarligare infektion.

Diarienummer SU 2019-02413

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg 2019-07-04

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-04-28 10:36