Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Kvarglömt operationsmaterial gav infektion, SU 2017-01710

Vid ett akut kejsarsnitt uppkom en kraftig blödning och för att minimera blödningen lades en s.k. "ballong" in i livmodern. Läget för ballongen stabiliserades med hjälp av en tamponad, en form av operationsduk, i slidan. Nästa dag togs ballongen bort. Några dagar efter att patienten gått hem sökte hon på grund av illaluktande flytning och det konstaterades att tamponaden fanns kvar. Tamponaden avlägsnades och patienten fick antibiotikabehandling. Vid efterföljande kontroller har man inte funnit några kvarstående men.

Diarienr SU 2017-01710

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-10-24

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:51