Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Läkemedel administrerades av icke legitimerad ambulanspersonal, SU 2019-01551

Ambulans tillkallas till en patient som skadat sig utomhus. Patienten hade ett benbrott och hade svåra smärtor. Ambulanssköterskan körde ambulansen och ambulanssjukvårdaren var inne i ambulansen och tog hand om patienten. Utan att ha fått ordination av sjuksköterskan gav ambulanssjukvårdaren morfin i blodkärl samt även infusionslösning. Patienten fick inga vårdskador av detta men händelsen uppmärksammades när de kom fram till sjukhuset. Icke legitimerad ambulanssjukvårdare har ingen rätt att administrera läkemedel utan ordination.

Diarienummer SU 2019-01551

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-10-11

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-19 13:41