Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Långdraget vårdförlopp kan ha bidragit till dödsfall, SU 2018-03953

En patient har sedan många år kontakt med psykiatrisk öppen och sluten vård. Patienten har under åren diagnostiserats med bipolär sjukdom, ångest och depression, posttraumatiskt stressyndrom och personlighetsstörning. I anamnesen finns också missbruk och suicidförsök.

Vid det aktuella tillfället gäller emotionellt instabilt personlighetssyndrom som huvuddiagnos och patienten står på omfattande farmakologisk behandling. Patienten har också genomgått flera operationer, bland annat i könskorrigerande syfte. Patienten är kallad till ny bedömning av behandlingsupplägg då vederbörande påträffas avliden. Enligt rättsmedicinsk bedömning är dödsfallet möjligen orsakat av preparat ej förskrivna inom den aktuella kliniken och troligen resultat av en olyckshändelse.

Det rör sig om ett långdraget vårdförlopp där diagnoser och behandlingsalternativ varierat. Patienten föreföll positiv till behandling, men avbokade eller uteblivna möten har inte systematiskt följts upp.

Diarienummer SU 2018-03953

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-01-10

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-13 11:40