Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Långsam process av ambulans samt icke-akut prioritering i ambulans och på akutmottagning fördröjd diagnos och behandling, SU 2018-04436

Gravid kvinna larmar ambulans på grund av smärtor i rygg samt allmänpåverkan. Ambulans anländer, undersöker patienten men processen hos patienten tar tid och orsaken till patientens tillstånd upplevs komplext. Patienten prioriteras inte som akut vid transporten till sjukhus, och inte heller initialt på akutmottagningen. Patienten försämras på akutmottagningen och man konstaterar en blödning från ett aneurysm i levern. Barnet patienten bär avlider under förloppet. Kvinnan opereras och överlever.

Diarienummer SU 2018-04436

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-01-24

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-13 11:02