Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Långvarigt missbruk kan ha lett till suicid, SU 2016-04362

En patient med alkoholmissbruk läggs akut in på medicinklinik på grund av medvetandeförlust till följd av konsumtion av handsprit. Nästa dag skrivs vårdintyg och patienten överförs till allmänpsykiatrisk slutenvård. En vecka senare avskrivs LPT till vård enligt HSL. Patienten har då framtidsplaner och är motiverad att försöka avsluta sitt missbruk. Några dagar senare skrivs patienten ut med fortsatt kontakt på öppenvårdsmottagningen. Det saknas aktuell vårdplan men patienten är på mottagningen cirka två gånger i veckan för att hämta sina läkemedel. Vid det sista besöket på mottagningen, tre veckor efter utskrivningen, bedöms patienten som nykter och adekvat och återbesök planeras tre dagar senare. Samma kväll avlider patienten efter ett fall från tredje våningen, patienten har då höga promillenivåer av alkohol i såväl blod som urin.    

Diarienummer: SU 2016-04362 

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-07-20

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 14:49