Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Lymfomdiagnos tolkades som kronisk inflammation, SU 2017-00628

Patient som sökte med tandvärk och återkommande svullnad i överkäken. Vid utredning tog man vävnadsprov, vilket tolkades som kronisk inflammation av patologispecialist på munhålebesvär. Då det trots antibiotika inte blir bra tas efter ett år nytt prov som återigen visade inflammation.

Efter ytterligare två år tas förnyat prov vilket då granskas av specialist på blodsjukdomar. Det provet visade lymfom. När specialisten på blodsjukdomar eftergranskade tidigare prover konstaterades att det även då funnits lymfombild. Att man tidigare inte haft tillräcklig kompetens inom området och inte heller rutin för konsultation av annan kollega, har fördröjt korrekt diagnos och behandling.

Diarienummer: SU 2017-00628

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-08-29

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:19