Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Massiv förekomst av proppar i lungan, SU 2017-02829

Patienten inkom med ambulans på grund av kraftig andningskorrelerad bröstsmärta och andnöd. Bedömning av läkare gjordes först efter 4,5 timmar då belastningen på akutmottagningen var hög med många larm vid detta tillfälle. Massiv förekomst av proppar i lungan diagnostiserades och patienten fick adekvat behandling med ett okomplicerat förlopp därefter. Konsekevensen för patienten blev längre väntan på behandling än den idealtid på 30 minuter som är målet. Händelsen medför dock inga långsiktiga konsekvenser för patienten.

Diarienr SU 2017-02829

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-08-28

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:27