Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Metastas som inte blev bestrålad, SU 2019-02104

Patient med tumör i svalget som remitteras till universitetssjukhus för behandling. Vid datortomografiundersökning på hemmasjukhuset hade tre förändringar markerats med pilar, men i utlåtandet skrevs "ett par förändringar". Vid behandlingsrond på universitetssjukhuset missas den tredje förändringen och när patienten får strålbehandling ges den endast mot två förändringar. Vid uppföljning noteras tillväxt av den obehandlade metastasen och patienten fick förnyad strålbehandling.

Patienten får genomgå upprepad strålbehandling mot den vid första tillfället ej strålade metastasen. Behandling av denna förändring blir således fördröjd vilket kan påverka sjukdomsförloppet.

Diarienummer SU 2019-02104

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-09-27

Ärendet avslutas.

Länk till beslut

 


Senast uppdaterad: 2020-03-20 13:51