Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Miss i uppkoppling ger ofullständig dialys, SU 2017-01556

I samband med svår infektion drabbades en patient av akut njursvikt och dialysbehandling via bukhålan inleddes. Då sådan behandling startas skall en elektrolyt (salt-)- och en sockerlösning kopplas samman vilket sker genom att öppna, "knicka", en förberedd koppling i dialyspåsen. Vid en start missade man att göra denna koppling och trots upprepade larm från dialysmaskinen upptäcktes felet först nästa dag. Konsekvensen blev att dialysen blev ofullständig och man kunde inte avlägsna den vätska eller de salter som man planerat från patienten. Patienten försämrades och krävde intensivvård men har inga kvarstående men.

Diarienr SU 2017-01556

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-09-04

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:13