Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Missad blödning under hårda hjärnhinnan i samband med trafikolycka, SU 2017-01859

Patient som var inblandad i en trafikolycka. Patienten stod på blodförtunnande medicinering sedan tidigare. Patienten genomgick datortomografi för multitrauma, inklusive datortomografi hjärna, som tolkas som invändningsfri, vilket skrivs i preliminärsvaret.

Patienten återfördes därefter till akutmottagningen men efter cirka fyra timmar försämrades patienten med sjunkande medvetande och olikstora pupiller. En ny datortomografi av hjärnan utfördes akut som visar en blödning under den hårda hjärnhinnan, med begynnande inklämning. Patienten blev akut opererad men har ett kvarstående vårdbehov och nedsatt funktionsnivå.

Diarienummer: SU 2017-01859

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-10-16

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:01