Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Missad cancerdiagnos ledde till allvarlig vårdskada, SU 2019-02947

Patient som tidigare behandlats för bröstcancer. Patienten utvecklade efter en tid ryggsmärtor och skelett-isotopundersökning visade maligna förändringar i skelettet. Patienten utvecklade också andra symtom som brist på blodplättar och blåmärken. Först tolkades dessa symptom som en spridning av patientens grundsjukdom men förnyad provtagning och diagnos så småningom visade att patienten led av en malign blodsjukdom. Patienten avled innan adekvat behandling mot patientens blodcancer hann insättas.

Diarienummer SU 2019-02947

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-09-25

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-03-20 14:18