Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Missad cancerdiagnos, SU 2020-04562

Patient som kom in som traumalarm till akutintaget efter trafikolycka. Omfattande datortomografi visade enbart traumaskador. I definitivsvaret som kom något senare väcktes misstankar på cancer i magsäcken. Detta röntgensvar uppmärksammades inte och blev ej signerat av ansvariga läkare.

Flera månader senare lades patienten in på en kirurgavdelning för utredning av magbesvär och då upptäcktes att patienten hade en magsäckscancer med spridning. Den fördröjda diagnosen ledde till att patientens tumörsjukdom inte längre var botbar.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-10-09

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-09-15 09:58